keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Ruokaa ruokaa ruokaaaaa

Ajattelin jakaa teille maailman helpoimman ruuan ohjeen. Ja aina sanotaan että "helppo ohje, et voi epäonnistua". Silti sitä aina joskus onnistuu epäonnistumaan. Kukaan kun ei voi kokiksi oppia ilman harjoittelua. 
Mulla ainakin oli odotukset (omat siis lähinnä) niin korkealla omaan kotiin muuttaessa. Ajattelin että joka päivä teen itse lämpimän ruuan, kierrän einekset kaukaa ja valmistan vain terveellistä kotiruokaa. No sanotaanko että eihän se ihan niin ole mennyt, onneksi. Hyvin nopeasti huomasin että väkisillä musta ei mitään master cheffiä tule. Unohdin 50-luvun kotirouva paineet ja päädyin siihen että tärkeintä on syödä ruokaa. Se voi olla omatekemää (hyvää tai pahaa), äitin tekemää, mummun tekemää, "äitien tekemää" tai ihan vaikka kiinalaisten setien tekemää. Se voi olla puoliksi valmista, kokonaan valmista tai pelkkä raaka-aine. Eihän sillä ole mitään väliä. 
Tärkeintä on että ruoka on hyvää, melko edullista ja suht terveellistä ja monipuolista. Lihatuotteissa tosin en tingi laadusta, ällöttävästä lihasta kun ei saa hyvää ruokaa tekemälläkään. Makkarakaupasta esimerkiksi saa todella hyvää jauhelihaa jota voi syödä vaikka paljaaltaan, hah!

Tässä puolen vuoden aikana minullekkin on tullut ne omat bravuurit, kinkkukiusaus ja erilaiset ruokaisat salaatit. Perunoita keitin ensimmäisen kerran kuukausi sitten kun uusia perunoita tuli kauppoihin. Kastikkeen tein pari kertaa syksyllä, en kokenut tarpeelliseksi. Keittoja en ole tehnyt kertaakaan, en tiedä miksi. Kanaa osaan paistaa. Lohipasta jonka tein oli taivaallista. Tortillat ja tacojutut on kans hyviä ja edullisia. Erityyppisten lihojen käsittely on vielä hieman hakusessa... 
Olen sitä mieltä että ruokajutuista on turha ottaa stressiä pidemmän päälle, nyky suomessa kun tuskin kukaan nälkään kuolee. Omista asenteista ja odotuksista on vaikean kevään aikana joutunut luopumaan ja toteamaan vaan että pärjää sitä vähemmällä ja helpommallakin joskus. Panostaa sitten kun jaksaa ja on mielenkiintoa. 

Tässä olisi kuitenkin yksi ohje joka on mielestäni hyvä, terveellinen ja edullinen. Sekä ennenkaikkea: helppo.

TARVITSET:

Broilerin fileesuikaleita
Tortillakuppeja
Juustoraastetta

Avokadon
Kevätsipulia
Kirsikkatomaatteja
Basilikaa
Suolaa,pippuria ja oliiviöljyä maustamiseen

Päälle kermaviiliä ja salsa-kastikettaTein ensin täytteen jääkaappiin maustumaan. Täytteeseen pilkoin yhden avokadon, kaksi kevät sipulia varsineen, pienen rasiallisen kirsikkatomaatteja ja kourallisen tuoreen basilikan lehtiä. Sekoitin kaikki keskenään ja lisäsin vähän suolaa, pippuria ja lorauksen valkosipulilla maustettua oliiviöljyä.Seuraavaksi paistoin maustamattomat broilerisuikaleet pannulla. Lisäsin suolaa, pippuria, paprikamaustetta ja currya. Jaoin kanat tortillakuppeihin, lisäsin juustoraasteen ja laitoin uuniin niin että juustoraaste suli ja sai väriä. Samalla tortillakupit vähän rapsakoituu, ne on mielestäni parempia uunissa käytettyinä.
Kun kupit olivat valmiita, nakkelin täytteen broilerisuikaleiden päälle. Halutessaan lisäksi voi laittaa vielä kermaviiliä, salsaa tai muuta kastiketta. Koristeluun muutama basilikan lehti.Maistui ainakin minulle ja poikaystävälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti