lauantai 13. kesäkuuta 2015

Second hand -löydöt!

Nykyään kuulee harmittavan paljon puhetta siitä kuinka sisustaminen ja kodin laittaminen on niin kallista. Varsinkin ensimmäiseen omaan kotiin muuttaessa. Mutta hei, ei sen tarvi olla! 
Me ei olla tähän kotiin muutettaessa ostettu uutena kuin sohva, telkkari ja pieniä tekstiilejä kuten pari mattoa. Toki ikeasta tuli kympin sohvapöytä ja joitain keittiöjuttuja ostettua. Monta juttua löytyi kotikotoa jo valmiina, jotain on saatu ja aika paljon hankittu käytettynä, ne löydöt ajattelin esitellä nyt!
Suurin osa on Facebook-kirppiksiltä jotka itse koen kaikista kätevimmiksi. Tuotteesta on usein monta kuvaa, tarkka sijainti ja viestien vaihtaminen on helppoa. Yleensä tinkaan tuotteesta riippuen muutamasta eurosta jopa puoleen siitä mitä on pyydetty, melkein aina onnistuneesti. Tarkistan aina netistä tuotteen alkuperäisen hinnan ja vertaan hintapyyntöön. 
Vaikka kirppis tuotteita suosinkn, en osta rikkinäistä, kulunutta tai huonoa tuotetta, haha! Kaikki ovat sopineet meidän sisustustyyliin ja olleet uutta vastaavassa kunnossa tai kunnostettavissa. 
Mielikuvitusta käyttämällä tuotteiden löytäminen ja omaan kotiin sijoittaminen on jännittävää ja kivaa hommaa, kannattaa kokeilla! Huomaisiko näistäkään että ne ovat asuneet jossain muualla ennen?
IKEA:n pesuhuoneeseen tarkoitettu vitriini/hyllykkö pienellä kaapilla. Meillä käytössä keittiössä. Maksoin muistaakseni 20 euroa, kunto kuin uusi. Ostettaessa oli puhdas ja hyvin säilytetty. Tätä ei enää tietääkseni myydä mutta alkuperäinen hinta on ollut noin. 80 euroa.


         

 Electrolux Ergorapido varsi-imuri rikkaimurilla. Ostettiin tämä mun entiseltä luokkakaverilta, facebookista tosin ilmoituksen bongasin. Alkuperäinen hinta  n.150 euroa, ostettiin tämä viidelläkympillä. Tosi hyväkuntoinen ja siisti, Tällä on helppo esimerkiksi keittiöstä imuroida nopeasti murusia tai muuta pientä, koko asunnon siivoukseen teho ei riitä kun ei tätä siihen ole tarkoitettukaan.
IKEA:n "hylly". LINKKI 
Ostettaessa oli uusi ja vielä paketissa. Tasoon kuului mustat kannattimet mutta ostettiin käytettynä tähän myös IKEA:n jalat koska vuokra-asunnossa yritämme välttää seinään ruuvailua mahdollisimman paljon. Pöytätasosta maksoimme 20 euroa ja jaloista alle kympin jos oikein muistan... Uutena siis 47,95.
Pinnatuoli on mun mummulasta saatu, ne on melko hinnoissaan kirppiksillä. Hyväkuntoisesta aidosa pinnatuolista voi helposti joutua pulittamaan monta kymppiä.
Korit on yhdeltä Oulun parhaimmalta kirppikseltä ostettu, muistaakseni kolme euroa kappale.
Tässä yksi mun kautta aikojen lemppari ostos, IKEA:n PS-kaappi. LINKKI
Rakastan tuon kaapin vähän sellasta "autotallimaisuutta" ja tämä kaupoista jo poistunut väri sopii ihanasti meidän keittiön kiinteisiin kalusteisiin. Tämän hinta oli Tori.fi :stä ostettaessa niinkin kova kuin yksi suklaalevy, kyllä. 
Muutama kuukausi sitten kaappi sai päällensä kaksi myös hyvää second hand löytöä, pienen pienen kilpparin ja sen asuttaman akvaarion, tästä kaverista lisää myöhemmin. Akvaario on Tori.fi :stä ja maksoi 50 euroa. Todella edullinen kun vertaa uusien isojen akvaarioiden hintoihin.
Makuuhuoneessa meillä on käytettynä facebook-kirpparita ostettu valkoinen kattokruunu. Tosi hyväkuntoinen ja kaunis lamppu, hintaa tällä oli 20 euroa. Hyvä ostos siis!
Mää oon niitä naisia joiden mielestä Moccamaster on ainut, oikea, kahvinkeitin. Se  oli siis pakko omaankin kotiin saada. Hinnat uutena pyörivät satasen pintaan, tämän ostin facebook-kirppikseltä 40 tai 50 eurolla, on myöskin kuin uusi.
Tätä peiliä kun lähdin ostamaan niin en edes tiennyt mihin sen aijon laittaa, haha! Peilillä pyydettiin 20 euroa, tarjosin kympin ja sillä sen hain. Ihana minusta! 
IKEA:n DVD hylly on myös käytettynä ostettu, tällä oli hintaa kahdeksan euroa. Uutena muistaakseni 20 euron hintainen. Pitäisi toinen ehkä hankkia tuohon viereen kun nuita elokuvia tursuu joka paikasta, mutta tykkään siitä miltä hylly näyttää tuossa yksinään...
Kun muutimme tähän, kävi vähän hassusti kun olin tämän valkoisen varjostimen ostanut makkariin kattovalaisimeksi mutta se onkin tarkoitettu pöytä- tai jalkalamppuun. Tarvitsin siis lampunjalan. Tämän ostin kympillä facebook-kirppikseltä, lamppu sijaitsikin sattumata 2 km päässä kotoamme.
Pari viikkoa sitten etsin Tori.fi :stä aurinkotuolia. Tämä löytyi 30 euron hintaan. Tuoli tarvitsi hieman kunnostusta joten hioin sen ja käsittelin jonkun tapaisella puuöljyllä, nyt se on kuin uusi. Näistä puisista saa helposti maksaa uutena melkein sata euroa jos ei ylikin.
Puutarhakalusteet olivat alkukevään etsintänä, nekin kun pienelle budjetille usein ovat uutena aaaaivan liian kalliita. Suht isolle terassille halusimme useamman tuolin ja jonkinmoisen pöydän. Polyrottinkiset mustat kalusteet löytyivät Tori.fi :stä. Hintapyyntö oli muistaakseni 200 euroa, tarjosin 150 e ja pienen mietinnän jälkeen myyjä hyväksyi tarjoukseni, iso säästö tuo 50 euroakin meille ;) Kalusteet ovat todella hyväkuntoiset ja pehmusteiden pesun jälkeen nekin loistavat valkoisena. Hyvä kauppa mielestäni, nämä kun säilyvät hyvänä vuosia.

OBH -nordican grillistä maksettiin kymmenen euroa. Oikein sopiva hinta meidän kesän grillailuihin.

Myös Iittalaa kun keräilen niin silmäni niihin usein kirppiksillä osuvat, sattumoisin. Nämä kaksi kastehelmi tuikkukippoa olivat 15 euroa yhteensä, kaupassa olisi saanut laittaa hintaan kympin lisää.
Keräilen KoKo -sarjaa ja sitäkin olen ostanut käytettynä, mm. nämä vaaleanpunaiset ja siniset kupit.
Laatikossa oli neljä sinistä, kaksi vaaleanpunaista ja 4 espressokuppia asetteineen ja maksoin koko satsista 25 euroa. Sillä olisi uutena saanut ehkä kaksi kuppia ja yhden asetin. Kupitkin oli täysin käyttämättömiä ja tarrallisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti