tiistai 10. kesäkuuta 2014

When I met you in the summer, we fell in love

Hippimöityminen, kuulostaako tutulta? 
Ei ihme koska keksin sanan juuri, tai ainakin luulen niin. Googlekin luulee niin.
Toki tässä tekstissä voisi käyttää myös loogisempia sanoja kuten; hippiintyminen, hippiytyminen tai vain hippimäisempi. Mutta mitä sitä turhia!


Tämä termi (hippimöityminen) kuvastaa pukeutumiseni kehitystä sykleissä, jotka kulkevat käsikädessä vuodenaikojen kanssa, yllättäen. Ei varmaan yhtään yleistä Suomen ilmastossa, haha. 

Talvella pukeutuminen noudattelee kaavaa: En jaksa panostaa, ulkona on saaaaaatanan kylmä. Vaatteet jäätyy ihoon kiinni. Paitsi uutenavuotena Onnelan jonossa, sillon on aivan eri tilanne. 120den sukkikset lämmittää kolmenkympin pakkasilla.
Kesällä pukeutuminen noudattelee kaavaa: Haluan ostaa kaupat tyhjäksi, pukeutua värikkäästi ja boheemisti, mahdollisimman viileästi, kaikki kevyt huitulakangas on ihanaa, rantavaatteet on ihania. Haluan punoa hiuksiini pikkulettejä ja paahtaa ihoani auringossa, haaveena kullanruskea päivetys-

Kesällä kävellään avojaloin viileän yön kastelemalla nurmikolla ja kuumasti polttelevalla asfaltilla. Jos pitää pukea kengät, ne on fläbärit. Sukkia ei käytetä ollenkaan. Paitsi lentokoneessa. 
Joka onkin oiva aasinsilta tähän: Kesällä käydään ulkomailla jossa pukeudutaan kivemmin kuin Suomessa. Ulkomaanmatkaa varten ostetaan kaikkea uutta ja kivaa joka sopii kliseisesti yhteen turkoosin meren ja vaalean hiekan kanssa. Ja kaikkea joka näyttää kivalta sitten kun on laihduttanut juuri sitä matkaa varten että näyttää kivalta lomakuvissa. Lomakuvissa jotka ei ikinä onnistu. Auringonlaskukuvat onneksi onnistuu aina ja ne ei näytä läskiltä. 
Lomalle pakataan kaikki mitä vaatekaapista saa mahdutettua matkalaukkuun. Lomalla käytetään max. kolmea eri asukokonaisuutta vaikka matkassa olisi viisitoista. Koska on liian kuuma. 
Bikineitä pakataan matkaan kahdetkymmenet, ne yhdet lempparit on kuitenkin aina märkänä ja pitää olla valinnanvaraa. 
Matkalaukku on jo mennessä niin täynnä että lomalla tehdyt ostokset laitetaan iskän matkalaukkuun. Sillä on mukana kuitenkin vain yksi paita ja yhden shortsit, joten tilaa on. 
Kone laskeutuu Helsinki-Vantaalle ja sillä sekunnilla kaikki kesäpukeutuminen alkaa kyllästyttää: "kesä on ohi kun loma on ohi". 
Pian onkin jo se aika kun aletaan suunnittelemaan syksyn pukeutumista sillä H&M:n sinapinkeltaisia neuleita täynnä oleva kuvasto on saapunut postilaatikoihin elokuun ekalla viikolla. 

Nyt kun kaikkia alkoi masentaa ajatus syksystä niin voidaan onneksi todeta että hippimöitymis -kausi on vasta alkamassa, juhannushan on kesäpukeutujien vuoden "the juhla"! Hypitään kokon ympärillä ja tehdään juhannustaikoja, you know.
Maksimekot, fläbärit, punotut käsirenkaat, kukkapannat, huolettomat kiharat, revityt farkkushortsit, mitä vaan! Nautitaan tästä vuodenajasta kun voi vihdoinkin käyttää hieman mielikuvitusta järjen sijaan!



 Kaksi ekaa kuvaa viime kesältä!

 

Tämä farkkuliivi oli paras ale-löytö pitkään aikaan! Seppälästä! Love it!


Toppi Gina Tricot. 


2 kommenttia:

  1. ooi tuo farkkuliivi..sä onnekas ! :D
    Mä olen metsästänyt tuota paikallisesta seppälästä jo ties kuinka kauan mutta lienee pienen paikkakunnan kirous että sitä ei ole sinne myyntiin edes tullutkaan..harmi sinänsä, mutta onhan se vaan aika lailla täydellinen lajinsa edustaja :)

    Kiva blogi sulla muutenkin! :)

    http://diary--life.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Mä kans metsästin farkkuliiviä ikuisuuden mutta tuon löysinkin sitten sattumalta! :D sillon kun sitä vähiten odottaa.... ;D
    Kiitos paljon! Samoin sulla! :)

    VastaaPoista