sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Ei hyppyä tuntemattomaan voi tehdä askel kerrallaan


Me olemme perheeni kanssa matkustelleet kohtuu paljon ja kuvia matkoista on kertynyt satoja, ehkä jopa tuhansia. 
Ajattelin että kaivelen parhaimpia kuvia kansioista (osa otettu aataminaikaisilla kameroilla, joten laatu vähän heittelee) ja koota postauksia parhaista paikoista ja mieleenjääneistä jutuista. 

Joten täältä tulee (sekalaisessa järjestyksessä) ensin Kreeta, Agia Marina, vuodelta 2011.
Kreetalla me ollaan käyty muistaakseni kolmisen kertaa, aina tuolla Agia Marinassa, mutta siitä pääsee tosi kätevästi bussilla Haniaan ja käppäilemällä Plataniakseen.
Tuolloin 2011 meidän hotelli oli rantakadun varrella, rannan puolella, joka oli tosi kiva ratkaisu. Rannat on todella puhtaita ja hyvin hoidettuja!
Aallot saattoi joinain päivinä olla vähän liian isoja meidän turistien makuun, mutta muuten meri ja uintimahdollisuudet oli aivan täydelliset!
Hanian kaupungissa kannattaa ehdottomasti käydä jos Kreetalla käy! 
Me on joka reissulla käyty aina muutaman kerran viikossa Haniassa, muina päivinä syöty ja shoppailtu Plataniaksessa. 
Agia Mariassa ei hirveesti ruokapaikkoja tai kauppoja ole.
Hanian vanhakaupunki on a-i-v-a-n mahtava! 
Vanhojen kreikkalaismummojen pitsi kauppoja, oliivisaippua puoteja, maustekauppoja, käsityöliikkeitä sekä myös sitten niitä turistikrääsä putiikkeja :) 
Vaatekauppojakin on muistaakseni ihan Zarasta lähtien, jos ne tuolta vaan löytää ;) Kaupat ei nimittäin ole mielestäni sijoittuneet mitenkään keskitetysti vaan vähän sikinsokin...
Joka ikisellä ulkomaan matkalla meidän kamera on ollut täynnä mun ottamia maisema (auringonlasku) kuvia ja kuvia kukista... Ne on vaan ulkomailla ihania, joku pieni floristi mun pään sisällä varmasti asuu! ;)


Vielä yksi mainitsemisen arvoinen asia meinasi unohtua, RUOKA! Kreikkalainen, ja tutkimusteni mukaan, juuri Kreetalainen ruoka on taivaallista! Ei ainakaan Rodos sille vetänyt vertoja :)
Aivan ihanaa kreikkalaista salaattia, liharuokia ja pitsat on aivan eri maailmasta! Tuoreet raaka-aineet ja osaavat kokit on ainakin meidän kohdalle sattunut :)
Ja ihania ihmisiä, ihanaa kansaa.Hah :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti